Čokoláda hořká 75% Velikonoce zajíc 45g Zobrazit větší

Čokoláda hořká 75% Velikonoce zajíc 45g

A6153

Nový produkt

Velikonoční čokoláda se zajíčkem. Dopřejte nejen svým dětem i na Velikonoce kvalitní čokoládu.

Více informací

Tento produkt již není na skladě

78 Kč s DPH

Více informací

Hořká čokoláda 75%

Složení: Kakaové boby, kakaová hmota, kakaové máslo, panela. Obsah kakaové sušiny nejméně 75%.

Hořká čokoláda 75% je čokoláda velmi jemné chuti s příjemně hořkým podtónem, přestože je kakaový podíl 75%. Jemná chuť je dána dlouhodobým procesem hnětení v melangéru a přidaným kakaovým máslem, které čokoládě navíc dodává i  čoko“ vůni.

Čokoláda je slazena panelou, která doladí konečnou lahodnou sladkou chuť.

Tato čokoláda je vhodná pro milovníky sladších chutí.

O čokoládách
Naším cílem je nabídnout zákazníkům kvalitní čokolády, vyrobené z ekvádorských kakaových bobů. Každá čokoláda je ručně vyrobená a každá je svým způsobem originál.  Naše čokolády jsou slazeny ztuhlou třtinou šťávou panelou v bio kvalitě. 

Snažíme se zachovat „tradiční“ chuť a vůni čokolády. K výrobě používáme kvalitní suroviny, nejsme zastánci používání umělých barviv, lecitinu a umělých látek zvýrazňujících aroma. Kakaové boby přirozeně obsahují cca polovinu kakaového másla, které je nositelem výrazné čokoládové vůně, proto není zapotřebí přidávat látky určené k aromatizaci. Kakaové máslo dodává čokoládě nejen vůni, ale i jemnost. 

Bohužel se dnes často setkáváme s různými druhy čokolád, kde je kakaové máslo částečně nebo zcela nahrazeno jinými rostlinnými oleji, které významně snižují kvalitu čokolády a čokoláda se tak stává jakousi „náhražkou“, která je plná umělých látek a barviv. V našich čokoládách zachováváme kakaové máslo a nepoužíváme jiné rostlinné oleje. 

Základní proces výroby:

Kakaové boby se nejdříve musí ručně přebrat a roztřídit. Boby se nasypou do drtiče, kde dochází k narušení struktury bobů a následnému „odfouknutí“ slupky. Tímto procesem vzniká kakaová hmota. Kakaové hmota se vlévá do melanžéru. Přidají se další suroviny – kakaové máslo na zjemnění, případně sušené mléko a panela. 

Vše se promíchává a hněte. Hnětení je proces, kdy dochází ke zjemňování čokolády ve speciální nádobě - melanžéru, ve které jsou umístěny žulové kameny, které se otáčí po žulovém dnu nádoby a tím dochází k zjemnění čokolády. Hnětení trvá až několik desítek hodin. Po té se čokoláda vlévá do nerezových nádob, kde ztuhne. 

Čokoláda se pak vloží do temperovacího stroje, kde se zahřívá a následně chladí, tzv. proces temperování.  Každý druh čokolády má jinou teplotu temperování.  

Po té je čokoláda vlévána do forem, které se ukládají do lednice. Jakmile čokoláda ztuhne, vyklopí se z forem a nechá se minimálně 1 den „odpočívat“.  Pak je čokoláda připravená k balení. 

Neobsahuje lecitin ani konzervanty! Neobsahuje LEPEK!
Hmotnost: 45g

Vyrobeno v ČR.

Recenze

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Čokoláda hořká 75% Velikonoce zajíc 45g

Čokoláda hořká 75% Velikonoce zajíc 45g

Velikonoční čokoláda se zajíčkem. Dopřejte nejen svým dětem i na Velikonoce kvalitní čokoládu.